Tanks op de Boschdijk

Het boek van Jan van Hout uit Eindhoven, is op 4 september 2017 verschenen. Jan was getuige van de bevrijding van Eindhoven en samen met zijn vrouw Jenny ruim 25 jaar gastgezin voor veteranen en hun familie.

Het boek haalt herinneringen op aan operatie Market Garden en de bevrijding van Eindhoven op 18 september 1944. Naast Bill Galbraith, veteraan van de 101ste Airborne Divisie, doen ooggetuigen verslag van wat zij meemaakten.

Cover van het boek “Tanks op de Boschdijk” van Jan van Hout

Voor het boek hebben wij gebruik kunnen maken van nog niet eerder, en een aantal in zeer beperkte oplage, gepubliceerde foto’s van de bevrijding en het bombardement van Eindhoven.

Oud burgemeester Drs. A.B. Sakkers schreef over dit boek: “Ik wens de lezers toe dat deze uitgave mag bijdragen aan het herdenken van de gebeurtenissen in 1944 en aan het vieren van de vrijheid. Ik spreek daarbij de wens uit dat we de vrijheid samen levend houden, oud en jong, in Eindhoven en daarbuiten, nu en in de toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *