Auteurspagina

Geef uw boek via ons uit!

Kansen voor u als schrijver:

Wanneer u een boek schrijft, in het Nederlands of in een andere taal en u zoekt een platform om uw boek uitgegeven te krijgen, dan bent bij Uitgeverij De Duivelsberg aan het goede adres. Ongeacht of u nu een BN’er bent of niet, wij kijken serieus naar uw manuscript en zullen dit zo mogelijk publiceren wanneer het binnen onze missiedoelstelling (zie onder) past. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen en ons jouw manuscript voor te leggen.

Missiedoelstelling:

In 2010 is Uitgeverij De Duivelsberg begonnen met het uitgeven van boeken die persoonlijke ervaringen en inzichten weergeven van veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Na de eerste twee uitgaven is dat uitgebreid met veteranen die deel hebben genomen aan militaire gebeurtenissen in het algemeen en verhalen van burgers die het ook allemaal meemaakten. Daarnaast willen we in de toekomst ook verhalen van hulpverleners in oorlogsgebieden aanbieden.
Hoewel de uitgeverij zich toespitst op het vertalen van memoires m.b.t. de Tweede Wereldoorlog staat de uitgeverij open voor memoires die betrekking hebben op oudere en jongere militaire conflicten en vredesmissies. Ook werken van historici zijn daarbij welkom.

Uw boek uitgeven via Uitgeverij De Duivelsberg

Uitgeverij De Duivelsberg is een kleine uitgeverij die haar werk serieus neemt en veel ruimte laat voor anderen om hun werk in te sturen om het uitgegeven te krijgen.

Hoewel we heel graag uitgeven, kunnen en willen we niet alles uitgeven. Daarom beoordelen we uw manuscript op inhoud en op commerciële haalbaarheid. Afwijzen doen we niet graag, maar de volgende zaken zullen altijd tot afwijzing leiden: wanneer er in deze boeken discriminerende taal staat of wordt opgeroepen tot strafbare handelingen of dat andere mensen op een verwijtbare manier worden beledigd of mensen worden beschuldigd van iets zonder dat dit is bewezen. Wij werken niet mee aan laster, politieke of strafbare uitingen.

Nu, wanneer u zichzelf niet herkent in de vorige paragraaf, dan is de kans dat we u werk willen uitgeven groot. U hebt al enorme inspanningen geleverd en u creativiteit als auteur benut om u nieuwste werk tot een goed einde te brengen. Daar hebben we respect voor en die inspanning willen we graag honoreren door ons in te zetten voor een succesvolle uitgave.

Soms krijg u het manuscript terug omdat het voor verbetering vatbaar is en u het verhaal nog moet bewerken om het af te maken. Wanneer u de correcties hebt gemaakt, kunt u het manuscript weer opnieuw indienen.

Wanneer wij uw boek accepteren, dan nemen we direct contact met u op en wordt met u doorgenomen wat de volgende stappen kunnen zijn en u verder adviseren.

Minder dan 15% van de manuscripten wordt afgewezen? Dan is er nog geen man overboord. Ook dan kunt u op ons rekenen om het boek toch uitgegeven krijgen, maar dat bespreken we met u wanneer dat nodig is.

Gemak dient de mens

Het concept van Uitgeverij De Duivelsberg is eenvoudig en wanneer wij uw boek zonder voorbehouden hebben geaccepteerd, dan wordt uw boek uitgegeven zonder dat het u maar één cent heeft gekost. Een fantastisch aanbod waarbij u het eerste exemplaar zelfs gratis in handen krijgt.

Gaat u met ons in zee, dan is het verder eenvoudig. Na ondertekening van het contract nemen we u veel werk uit handen. U levert simpelweg uw boek aan en wij maken dat verder persklaar. Een grote computer- of softwarekennis is dan ook niet nodig. Foto’s en tekst worden door ons gezet, nadat u ons uw manuscript hebt geleverd in een format dat u gewend bent te gebruiken. Geen rompslomp dus, die laat u maar aan ons over.

Kwaliteit is afhankelijk van begeleiding en controle

Uitgeverij De Duivelsberg wil het beste voor uw boek. Als auteur, of vertaler verdient u alle respect voor uw inspanningen. Er gaat veel tijd en creativiteit in een boek zitten. Dat weten we uit eigen ervaring.

Daarom gaan we deskundig met uw manuscript om vanaf het eerste moment dat wij het van u ontvangen, totdat het is gedrukt. Nee, toch niet, het gaat altijd door en wij zullen altijd streven naar verbetering van een uitgave. We werken met de modernste software om uw boek professioneel vorm te geven en drukklaar af te leveren bij de drukker.

Ook mag u van ons verwachten dat wij u begeleiden om uw manuscript op de juiste manier bij ons af te leveren. Wanneer u actief commercieel met uw boek om wilt gaan, zullen we daar ook in adviseren en desgewenst begeleiden.
Een boek uitgeven doet u niet 1, 2, 3. Nee, daar komt meer bij kijken dan alleen maar even naar de drukker gaan. Het is een vak dat u in de vingers moet hebben, zodat de tijdsinspanning die u erin hebt gestopt ook volledig tot zijn recht kan komen. Waar gewerkt wordt vallen spaanders en fouten kunnen dus altijd voorkomen in elke fase van het proces. Die fouten zijn ons niet onbekend en die hebben we dan ook al eens gezien. Daarom weten we nu waar we op moeten letten. Dat kunt u niet zelf, daar staat u te dicht voor op uw werk. Wij helpen u graag om uw noeste arbeid te vormen tot een boek waar u trots op kunt zijn.

Ook onze drukker heeft het vak in de vingers en is een expert die al jaren ervaring heeft opgedaan met Printing On Demand (POD). Deze drukker heeft zijn sporen verdiend en daarom vertrouwen wij hem onze boeken toe.

Hoe gaat uw boek eruit zien?

In eerste instantie wordt uw boek gedrukt volgens het printing-on-demand-principe. Daardoor worden de gedrukte aantallen precies afgestemd op de vraag en kunnen er lage aantallen worden gedrukt. Zelfs al wordt er 1 boek per maand gedrukt, dan is dat geen probleem. De kwaliteit van de digitale druk voldoet ruimschoots aan de kwaliteit van de boeken die u in elke boekwinkel aantreft.
We brengen uw boek standaard uit als paperback-uitvoering. Een paperback is een boek met een zachte, maar stevige omslag, die zowel in zwart-wit als in kleur kan worden uitgevoerd met een mooie matte of glanzende, beschermende afwerklaag. De pagina’s worden garenloos gebrocheerd. Dat betekent dat ze stevig in de rug gelijmd worden. Daarnaast is een harde kaft ook bespreekbaar.
Om uw boek te kunnen vinden tussen al die talloze andere boeken wordt deze op de achterzijde van de kaft voorzien van een barcode, het ISBN-nummer (ISBN). Dit is een uniek nummer dat alleen voor uw boek geldt. Dit nummer wordt door boekwinkels gebruikt om uw boek bij ons te bestellen.

Het binnenwerk van uw boek wordt professioneel opgemaakt en wordt grafisch volledig verantwoord uitgevoerd. Het is vanzelfsprekend mogelijk om (kleuren)illustraties in uw boek op te nemen. De omvang van uw boek kan variëren van minimaal 30 tot maximaal 800 pagina’s.

Standaard geven wij onze boeken uit op A5 formaat (14,8mm bij 210mm). Voor de meeste boeken is dit zeer handzaam, maar andere formaten zijn ook bespreekbaar.

Maar ja, u wilt natuurlijk zoveel mogelijk lezers bereiken. Daarom geven we uw boek ook als digitaal boek (e-boek) uit en dan is het afhankelijk van de instellingen op de e-reader van de lezer hoe het boek er dan uitziet.

Mochten wij tot de conclusie komen dat uw boek ook wat is voor de buitenlandse markt dan zullen wij zorgen voor vertaling en uitgave ervan.

Wat verdient u met uw boek?

Na al die maanden dat u bezig geweest bent met schrijven en misschien wel onderzoek voor uw boek, hebt u alle reden om eraan te willen verdienen. Uitgeverij De Duivelsberg betaalt u graag uw royalty’s uit. Wat ons betreft hebt u die dik verdiend. De verdienste kan variëren afhankelijk van de wijze van uitgave van uw boek.

Voor gedrukte boeken ontvang u 10% aan royalty’s. Dit bedrag wordt berekend over de netto-verkoopwaarde ( verkoopprijs exclusief BTW) van ieder exemplaar dat door klanten bij ons wordt besteld. De korting die boekhandelaren krijgen om het boek te verkopen heeft geen invloed op de royalty’s  voor gedrukte boeken.

Voor digitale boeken die verkocht worden ontvangt u 25% van wat wij aan netto vergoeding voor ieder verkocht exemplaar ontvangen (exclusief BTW). De korting die wederverkopers krijgen, is hier wel van invloed op de royalty’s.
Wanneer wij kansen zien op de buitenlandse markt door uw boek te vertalen, dan is de vergoeding 50% van de bovengenoemde royalty’s.

U kunt ook zelf gedrukte boeken bij ons inkopen met een korting die varieert van 25% tot 35%. Wanneer u dat wilt, kunt u zo zelf bijverdienen door boeken te verkopen. Het is een mogelijkheid die wij voor u gecreëerd hebben, maar waar u niet toe verplicht bent. Veel auteurs maken gebruik van dergelijke voordelen om hun eigen kas te spekken en gesigneerde exemplaren te kunnen verkopen.

Drie maal is scheepsrecht” wordt er dan gezegd. Bij Uitgeverij De Duivelsberg hebt u dus minimaal drie mogelijkheden om extra inkomen te generen. Maar er is nog meer dat we u hierover kunnen vertellen in een persoonlijk gesprek.

In 12 stappen uw boek uitgegeven door Uitgeverij De Duivelsberg:

 1. Stuur uw manuscript naar ons toe.
 2. Dan beoordelen wij uw manuscript op inhoud en commerciële haalbaarheid
 3. Willen wij uw manuscript uitbrengen, dan bellen we u en kunt u ons alle vragen stellen die bij u opkomen
 4. Daarna sturen we u een uitgeefcontract toe
 5. Dan stuurt u het uitgeefcontract ondertekend aan ons retour, samen met een digitale versie van het manuscript en alle foto’s
 6. Om iedere boekhandel in staat te stellen om uw boek te kunnen bestellen, vragen wij een ISBN aan en de barcode
 7. Daarna sturen we u binnen enkele weken een proef. Dan kunt u nog de laatste wijzigingen en correcties aangeven
 8. Dan voeren wij al uw correcties in en geven dit door aan onze drukker, die dan de eerste proefdruk maakt. Die krijgt u dan binnen enkele weken in handen!
 9. Nu pakken we samen met u het commerciële traject op. Het boek kan dan meteen al besteld worden.
 10. Uw boek komt in onze webwinkel te staan en we zorgen er ook voor dat deze bij grotere webwinkels op de site komt.
 11. Elke keer dat iemand een boek besteld, wordt dat direct gedrukt. Elk boek is dus nieuw!
 12. Dan worden de boeken uitgeleverd en is uw eerste publicatie een feit, zonder dat het u één cent heeft gekost.